Jaap gaat door een zware tijd, maar wordt niet vergeten

TERWOLDE - Het gemis verdwijnt nooit. Een jaar geleden verloor Jaap Kiesbrink uit Terwolde zijn vrouw. Ze was aan het dementeren en woonde al een tijd in een verzorgingstehuis. Jaap snapt precies wat mensen in verzorgingstehuizen nu, in deze coronatijd, meemaken.

"Als ik griep had, mocht ik niet komen. Dat waren de ergste periodes", vertelt Jaap. "De coronatijd is voor die mensen verschrikkelijk. Dat kan je niet onder woorden brengen."

Schoonmaakster Carolien vond dat hij wel een hart onder de riem kon gebruiken. Daarom gaf ze hem op voor de kerstbomenactie van Omroep Gelderland. Presentator Harm Edens bracht een kerstboom bij Jaap langs.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Het zat Jaap niet altijd mee in zijn leven. Het grote gemis van zijn vrouw is er nog steeds. "We hadden daarvoor ook al een heel groot gemis gehad", vertelt hij verdrietig. "Mijn kleindochter is overreden door een vrachtwagen. Dat is 7,5 jaar geleden, maar dat is nog steeds het ergste wat mij is overkomen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!