Overname Horsthoekschool Heerde door ouders eindelijk in zicht

HEERDE - Na anderhalf jaar van voorbereidingen lijkt de overname van de Horsthoekschool in Heerde door de ouders van de leerlingen eindelijk in zicht. Komende maand besluit de gemeente over de overdracht.

Eigenlijk wilde de gemeente Heerde de school laten verhuizen naar het multifunctionele gebouw De Heerd, omdat er aan de oude school veel achterstallig onderhoud is en omdat er asbest in het pand is verwerkt. Maar tegen de verhuizing kwam verzet van ouders van leerlingen van de Horsthoek. Die vinden het pand nog steeds veilig en willen de oude school op die locatie behouden.

Omdat een overname van een school door ouders niet vaak voorkomt, is uitgebreid de tijd genomen om alles juridisch en financieel uit te zoeken. In het voorstel aan de gemeenteraad schrijft het college van Burgemeester en Wethouders dat de ouders 600.000 euro mee krijgen om de Horsthoekschool op te knappen en te ontdoen van asbest.

Als de overname doorgaat, krijgt de Stichting Proo, die het basisonderwijs van de Horsthoek verzorgt, de verantwoordelijkheid voor het gebouw. De ouders blijven dan betrokken via een zogenoemde beheersstichting.

Met de overname van de school wil de gemeente Heerde een einde maken aan 'een al jaren lopende discussie en jarenlange geschillen'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
HEERDE GEMEENTE HEERDE
Deel dit artikel: