Nieuws

Vierdaagse geeft deelnemers extra geld terug na afgelasting

Extra geld terug na afgelasting Vierdaagse Nijmegen
Extra geld terug na afgelasting Vierdaagse Nijmegen © ANP
NIJMEGEN - Wandelaars die mee zouden doen aan de afgelaste Vierdaagse in Nijmegen dit jaar, krijgen nog eens 10 euro terug. Dat meldt de organisatie van de Vierdaagse donderdag.
De ruim 40.000 deelnemers hadden al 60 van de 100 euro aan inschrijfgeld teruggekregen. Toen de organisatie de financiële balans van het evenement opmaakte, bleek er genoeg geld over om daar nog 10 euro bij te doen. Deze extra terugbetaling wordt de komende weken gedaan.

Kosten: bijna 1,2 miljoen

Ondanks dat de Vierdaagse niet doorging, bedroegen de kosten dit jaar bijna 1,2 miljoen euro. Ter vergelijking, in een ‘normaal’ Vierdaagsejaar zijn de kosten bijna 5 miljoen euro. Bijna de helft van die kleine 1,2 miljoen bestaat uit loonkosten. Verder zijn er kosten gemaakt voor de inschrijfmodule, huisvesting, automatiseringskosten, kantoorbenodigdheden en verzekeringen. Bovendien liepen de kosten voor communicatie door na de afgelasting.
De uiteindelijke inkomsten uit onder meer subsidie, sponsorgelden en het inhouden van een deel van het inschrijfgeld bedroegen 1,53 miljoen euro. Dat geeft ruimte om het extra bedrag van 10 euro te retourneren.

'Buffer is noodzakelijk'

"We beseffen dat we met deze extra terugbetaling niet het volledige inschrijfgeld hebben terugbetaald. We hopen echter dat iedereen kan begrijpen dat we als stichting de plicht hebben om de Vierdaagse ook in de toekomst mogelijk te maken. Voor de organisatie van zo’n groot evenement is een buffer noodzakelijk", legt de organisatie uit.
De organisatie benadrukt dat er alles aan wordt gedaan om de Vierdaagse in 2021 door te laten gaan. Maar dat is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Covid-19 en de daarbij geldende overheidsmaatregelen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!