Nieuws

Weekmarkt Beuningen gehalveerd; teleurstelling en begrip bij verkopers

Ook weekmarkten hebben te maken met de nieuwe lockdown.
Ook weekmarkten hebben te maken met de nieuwe lockdown. © archief ANP
BEUNINGEN - Op de weekmarkt in Beuningen staan dinsdag een stuk minder verkopers dan normaal: "We zijn meer dan gehalveerd", zegt marktmeester Wim Verduijn.
Door de nieuwe coronamaatregelen mogen een aantal vaste marktlieden hun standplaats niet inrichten. "Ze waren teleurgesteld dat ze niet mochten komen, maar begrepen het wel", zegt Verduijn.
Op het Julianaplein staan dinsdagochtend nog maar een handjevol kraampjes. Van de vaste marktlieden zijn alleen de visboer en de kaasboer nog over. Twee kledingverkopers en een bloemenkraam mogen niet meer komen tot 19 januari.
Kaasboer Lindeman hoopt dat er nog iets meer kraampjes bijkomen, maar heeft er een hard hoofd in. "We zijn wel met weinig. Dat is wel jammer."

Alleen voedselverkopers

Alleen verkopers van voedsel mogen naar de markt komen. "De maatregelen zijn behoorlijk heftig, met name voor de marktlieden die geen voedsel verkopen. Maar er moest iets gebeuren, dus ik heb er ook begrip voor", vertelt de marktmeester.
Ook de kaasboer vindt het een terecht besluit. "Met een markt haal je toch een deel van de druk op supermarkten weg. Mensen kunnen hier via poortjes op een veilige afstand even kijken."

Andere situatie

Hoewel de nieuwe lockdown maandagavond avond door premier Rutte regelmatig werd vergeleken met die in het voorjaar, ziet de marktmeester nu belangrijke verschillen. "We hebben toen al nagedacht hoe we het veilig konden laten verlopen, maar nu mogen er veel minder soorten verkopers staan. Dat is wel een grote verandering."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!