Plan Pleintje wint Sportstimuleringsprijs

ARNHEM - De Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat is gewonnen door het plan Pleintje, het nieuwe buitenspelen. Dat is bekend gemaakt in de kerstspecial van Gelderland Sport die op tweede kerstdag wordt uitgezonden bij Omroep Gelderland.

Volleybalinternational Lonneke Slöetjes uit Varsseveld maakte de prijswinnaars bekend. De winnaar krijgt 20.000 euro voor de uitvoering van het plan. De tweede en derde prijs, elk 10.000 euro, gaan naar de plannen Hybride Leeromgeving XL en Samen Fun. Naast de geldprijzen krijgen de winnaars ondersteuning van studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) om hun plannen uit te voeren.

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Stimuleringsprijs

De Stimuleringsprijs Gelders Sportklimaat motiveert organisaties om bij te dragen aan een gezond Gelders sportklimaat door middel van creatieve initiatieven en samenwerkingsverbanden. De prijs werd mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland, de Hogeschool Arnhem-Nijmegen, de Gelderse Sportfederatie en Omroep Gelderland.

Een jury, bestaande uit oud volleyballer Bas van de Goor, rolstoelbasketballer Bo Kramer en gedeputeerde Jan Markink, bepaalde samen met de inwoners van Gelderland wie uiteindelijk de winnaars werden. De winnaar Pleintje, het nieuwe buitenspelen wil kinderen door middel van een app weer naar buiten krijgen. Met die app kun je op een vernieuwende manier bijvoorbeeld verstoppertje spelen.

Geweldig

De winnaars reageerden dolenthousiast: "Geweldig dit, we gaan nu beginnen met een project in Putten om daar de kinderen met deze app naar buiten te krijgen. Daarna willen we naar de rest van Gelderland", vertelde Niels Schut, één van de initiatiefnemers van dit plan.

In de special kijkt oud wielrenner Maarten Tjallingii met gasten terug op het sportjaar 2020. Hij ontvangt naast Slöetjes, ook onder meer BMX-wereldkampioen Twan van Gendt, Olympisch bokser Enrico Lacruz en atlete Anna Hightower. Verder zijn volleybalinternationals Celeste Plak en Kirsten Knip te zien als speciale interviewers. Zij spreken met Vitesse doelman Remko Pasveer en hockeyinternational Xan de Waard.

Zie hieronder meer over de drie winnaars:

Winnaar: Pleintje

Tweede prijs: Samen Fun

Derde prijs: Hybride Leren XL

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: