SKB en Slingeland weer op eigen benen, handtekening onder defusie

DOETINCHEM - De beide Achterhoekse ziekenhuizen, het SKB in Winterswijk en het Slingeland in Doetinchem, staan met ingang van 1 januari weer op eigen benen. De bestuurders van beide ziekenhuizen hebben een handtekening gezet onder de bestuurlijke ontvlechting.

De bestuurders van beide ziekenhuizen hebben maandagmorgen hun handtekeningen onder de defusie gezet en daarmee is de beoogde juridische fusie, per 1 januari 2021, definitief van de baan. Beide ziekenhuizen besloten 1 januari 2017 tot een bestuurlijke fusie.

Turbulente periode

De samenwerking tussen beide ziekenhuizen liep eind vorig jaar een deuk op toen werd aangekondigd dat de spoedeisende hulp in Winterswijk op termijn naar Doetinchem zou worden overgeheveld. Dat was het begin van een turbulente periode met vooral vanuit het SKB veel protest tegen de naderende juridische fusie. Uiteindelijk bleek er geen basis voor een gezamenlijke toekomst en besloten de ziekenhuizen weer zelfstandig verder te gaan, al blijven afdelingen wel met elkaar samenwerken.

Het personeel van de ziekenhuizen wordt vandaag via een brief geïnformeerd over de defusie. Marja Weijers doet dat namens het SKB, waar ze als bestuurder de opvolger is van de vertrokken Bijar Altalabani. Bij het Slingeland verlengt interimbestuurder Jeltje Schraverus haar termijn tot medio volgend jaar, als er een definitieve opvolger komt voor Erwin Bomers.

De Raad van Toezicht van Santiz heeft afgelopen vrijdag ingestemd met de defusie. Overigens komt er voor het SKB een nieuwe Raad van Toezicht. Vier nieuwe leden zijn reeds benoemd, voor de vijfde en laatste zetel wordt nog een kandidaat gezocht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: