Kerstboom voor Thea (71): 'Ondanks alle tegenslagen blijft ze positief'

ALPHEN - Hoeveel pech en ongeluk kan je hebben? De 71-jarige Thea van Leijden verloor tot twee keer toe de liefde van haar leven, en kampt nu met meerdere medische problemen. Maar ze blijft altijd positief. Wat wel jammer is, is dat sinds het overlijden van haar partner geen echte kerstboom meer in de kamer staat.

Omroep Gelderland-presentatrice Nieke Hoitink brengt daar verandering in. Tanja van Lubeek, naar eigen zeggen 'een soort van haar schoondochter', gaf Thea op voor de kerstbomenactie van de omroep. "Wat kan een mens allemaal meemaken? Dat is bij Thea wel heel veel. Ik vind het knap hoe ze er mee omgaat."

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

"Het is lang geleden dat ik een echte boom hem gehad", vertelt Thea. "Toen mijn man overleed, dacht ik: hoe krijg ik die boom binnen? Maar dit is weer een echte, dat is wel heel mooi", zegt ze als ze bij de kerstboom staat. "Het is precies 25 jaar geleden dat er één in huis stond."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!