Nieuws

Grote vangst in de Betuwe: 4500 kilo zwaar vuurwerk in zeecontainer

De zeecontainer met illegaal vuurwerk in Gellicum.
De zeecontainer met illegaal vuurwerk in Gellicum. © Politie Rotterdam
GELLICUM - De politie heeft zaterdag een grote vuurwerkvangst gedaan in de Betuwe. In het kleine dorp Gellicum werd een zeecontainer met liefst 4500 kilogram zwaar en illegaal vuurwerk aangetroffen.
De vondst werd gedaan nadat een 34-jarige man uit Zuilichem langs de A2 bij Zaltbommel werd aangehouden met ruim 150 kilo vuurwerk in zijn auto. Een deel van het vuurwerk had volgens de politie een hoge explosieve kracht. “En hij had het idiote idee opgevat zijn 3-jarige kind in de auto mee te nemen”, meldt de politie.
De tekst gaat verder onder de foto:
Het vuurwerk uit de auto.
Het vuurwerk uit de auto. © Politie Bommerlerwaard (Facebook
Verder onderzoek, dat werd geleid door de politie uit Rotterdam, leidde naar een zeecontainer in het buitengebied van Gellicum. Daar werd 4500 kilo vuurwerk aangetroffen, dat door een gespecialiseerd bedrijf wordt weggehaald en vernietigd.
De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen. De 34-jarige man zit vast en wordt verhoord. De peuter is overgedragen aan familie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!