Mondkapjesdemonstranten blazen actie in Nunspeet te elfder ure af

NUNSPEET - De demonstratie in Nunspeet tegen de mondkapjesplicht gaat niet door. De bedoeling was zaterdag om 14.00 uur met meerdere mensen bijeen te komen. Initiatiefnemer Eldor van Feggelen laat echter weten de boel te hebben afgeblazen.

De organisatie wil niet dat ondernemers last ondervinden van de demonstratie, die mogelijk zou hebben geleid tot een forse politie-inzet. "Om de ondernemers niet in verlegenheid te brengen en de kloof tussen handhaving en burgers die door de bestuurders wordt gecreëerd te verkleinen, trek ik de demonstratie in", aldus Van Feggelen. Vrijdag werd al duidelijk dat de demonstranten niet op de zelfgekozen plek bijeen mochten komen, maar moesten uitwijken.

Zie ook: Protest tegen mondkapjes mag niet in centrum Nunspeet

Al eerder demonstratie

Woensdag was er al een demonstratie op de Markt: daar kwamen tientallen betogers op af. Toen werden vier volwassenen en twee minderjarigen opgepakt, omdat ze zich verzetten tegen handhavers. Ook weigerde de groep een mondkapje te dragen in een winkel. Zaterdag had er een nieuwe demonstratie moeten zijn op de Markt. "Het wordt menens, we gaan voor niemand aan de kant", kondigde Van Feggelen eerder nog aan.

In samenspraak met een medeorganisator is de demonstratie nu afgeblazen, maar de kous is daarmee nog niet af, benadrukt Van Feggelen in een video. Demonstratie voor de Vrijheid, waar hij deel van uitmaakt, eist een onderzoek naar 'het buitenproportionele politieoptreden en het handelen van de burgemeester', laat hij weten.

'De burgemeester is de duivel'

Van Feggelen uitte eerder al zijn boosheid jegens burgemeester Breunis van de Weerd. "Die man liegt alles aan elkaar. Hij is van de SGP, begrijp ik. Ik hoop dat de inwoners meer geloof hebben in God dan in hem, want hij is de duivel", sprak de voorman.

Zie ook: Aangifte mondkapjesdemonstranten tegen burgemeester Nunspeet: 'Hij is de duivel'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
NUNSPEET GEMEENTE NUNSPEET
Deel dit artikel: