Rijnstate: ook ziekenhuispersoneel in eerste ronde laten vaccineren

ARNHEM - De kerstboom staat al klaar, maar de feeststemming zit er nog niet helemaal in bij het Rijnstate. "Als je ziet hoe belangrijk ziekenhuiswerk is en hoezeer we onder druk staan, dan moeten wij in de eerste ronde gevaccineerd worden", zegt de voorzitter van de raad van bestuur, Wim van Harten.

De voorzitter hoopt dat de kerstboom voor de deur van het ziekenhuis het zorgpersoneel goed in de kerststemming brengt. "We hebben ook een actie waarbij je met lichtjesverkoop een hart onder de riem kan steken van ons personeel."

Maar reden tot feest is het nog niet. "Het wordt steeds moeilijker om in de ziekenhuizen diensten te vullen en de zorg voor coronapatiënten aan te kunnen." De komst van een vaccin zou volgens de voorzitter dan ook enige verlichting kunnen bieden.

Reguliere zorg onder druk

"We krijgen langzaamaan echt moeite om de zorg voor ernstige aandoeningen rond te krijgen." Daarom hoopt Van Harten dat ook ziekenhuispersoneel in de eerste ronde van het coronavaccin meegenomen kan worden. Op dit moment is het plan om eerst zorgpersoneel van verzorgingshuizen te vaccineren.

Mocht dat besluit niet genomen worden, hoopt de voorzitter op extra maatregelen. "En natuurlijk: houd je aan de huidige gedragsregels. Mensen kunnen echt meedoen en de zorg overeind houden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: