Omstreden kerstboom Culemborg staat op zijn plek

CULEMBORG - In aanloop naar de plaatsing was er op social media al heel wat om te doen, maar sinds vrijdagmorgen staat ie er: de kerstboom van Culemborg. Waar in voorgaande jaren gedoe was over de verlichting, ontstond dit jaar een klein relletje over de boom zelf.

Al dertig jaar lang kunnen inwoners van Culemborg een kerstboom uit hun tuin doneren, bijvoorbeeld omdat de boom te groot is geworden. Dan komt de gemeente de boom omzagen zonder dat er kapvergunning nodig is en wordt de boom afgevoerd naar de Markt, alwaar die tijdens de feestdagen pronkt. Zo wordt voorkomen dat er een andere boom onnodig omgezaagd wordt.

Drie bomen

Maar dit jaar waren de commentaren op de lokale Facebookpagina's niet van de lucht. Sommigen beweerden dat de gemeente de inwoners aan ene kant met bezuinigingen en lastenverzwaringen opzadelt, maar aan de andere kant wel uit was op een gratis boom.

De grootste oppositiepartij in de gemeenteraad, de VVD, haakte hierop in door een gratis boom namens de partij aan te bieden. Die staat inmiddels op de Varkensmarkt. Zelf kreeg de gemeente drie bomen aangeboden. Eén daarvan staat sinds vrijdag voor het oude Stadhuis op de Markt, een andere boom is al voor volgend jaar 'geboekt'.

Maandag wordt de verlichting in de boom op de Markt gehangen.

Zie ook: 'Het lijkt wel een badmintonshuttle'; kerstboom zorgt weer voor tweespalt

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
CULEMBORG GEMEENTE CULEMBORG
Deel dit artikel: