Het is zover: 250 elektrische bussen van Keolis de weg op

APELDOORN - Vanaf vandaag rijden er bijna 250 elektrische bussen van Rrreis door Gelderland en Overijssel. Buschauffeurs kregen de afgelopen maanden training om passagiers veilig van A naar B te kunnen brengen. Want elektrisch rijden is wel even wennen.

"Het is de grootste elektrische vloot binnen Europa, die van de een op andere dag geïmplementeerd wordt", zegt René Nekkers. Hij is regiomanager van Keolis, het bedrijf dat het busvervoer in de Regio IJssel-Vecht regelt. Bijna 900 buschauffeurs moesten ingewerkt worden.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Op verschillende plekken in onze provincie zijn vanwege de komst van de elektrische vloot speciale laadpalen geplaatst. Daar kunnen de bussen vanaf zondag snel worden opgeladen. Ze staan onder meer op de busstations van Harderwijk en Ede. Op de nieuwe bussenstandplaats in Apeldoorn hangen ze aan een traditionele stekker.

Chinese bussen

De elektrische bussen zijn van Chinese makelij. Er is veel gedoe om geweest, omdat Keolis fraudeerde tijdens de aanbestedingsprocedure. Dat is ook de reden dat het bedrijf niet tien, maar slechts twee jaar het busvervoer in de regio op zich mag nemen. De bussen rijden onder een nieuwe naam: Rrreis.

In 2022 moet een ander bedrijf het vervoer in de Regio IJssel-Vecht overnemen. De nieuwe Chinese bussen blijven dan overigens wel gewoon rijden, zegt Nekkers.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: