Nieuws

Zonnepanelen of windturbines? Mening gevraagd over energieplannen Foodvalley

Waar leggen we zonnepanelen neer?
Waar leggen we zonnepanelen neer? © Regio Foodvalley.
EDE - De Regio Foodvalley vraagt inwoners mee te denken over de opwekking van groene energie. Waar kunnen zonnepanalen en windturbines komen? En hoeveel dan? Daarover kunnen inwoners van Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen nu online hun mening geven.
In de regio werken veel partijen samen aan een Regionale Energiestrategie (RES). Daarin staat beschreven hoe de acht deelnemende gemeenten uit Gelderland en Utrecht in 2050 energieneutraal zijn.

'Moeilijke keuzes'

"In Regio Foodvalley willen we een schone wereld voor ons en onze kinderen. Dat vraagt om moeilijke keuzes", staat in een gezamenlijk persbericht. "Want waar is ruimte om die duurzame energie op te wekken? Doen we dat met zon of wind? Hoe houden we het betaalbaar?"
Om het belang van inwoners in de energiediscussie te vertegenwoordigen, is een burgerforum opgericht dat advies geeft over de regionale energieplannen. Twintig bewoners uit de Foodvalley geven in dat forum hun mening en stellen vragen.

Enquête

Omdat de Regio Foodvalley meer input wil van mensen, is er nu ook een online enquête. Het burgerforum gebruikt de resultaten daarvan om een gedegen advies op te stellen over de energieplannen: zijn die in lijn met wat burgers willen?
Van 8 december tot 10 januari kan iedereen van 16 jaar of ouder de vragenlijst over de regionale energiestrategie invullen. "Deelnemers hoeven géén energiespecialist te zijn", stelt de organisatie.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!