Nieuws

Té verontreinigd slib gestort bij Ingensche Waarden

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Omroep Gelderland
INGEN - Bij onderwaterstortplaats De Ingensche Waarden bij Ingen is té verontreinigd slib gestort. De provincie Gelderland grijpt daarom in.
Het gaat om zware metalen en bestrijdingsmiddelen. Het bedrijf is onder verscherpt toezicht geplaatst. De vervuilingen vonden in 2018 plaats.
Bij controles ontstond het vermoeden dat de vergunningen werden overtreden. Uit aanvullend onderzoek bleek dat dat bij twee van de zeven projecten het geval was. Bij drie andere projecten is de documentatie niet op orde, waardoor niet kan worden getoetst of de gestorte bagger aan de voorwaarden voldoet.

Dwangsom bij volgende overtreding

Het bedrijf moet een boete betalen als het de regels nogmaals overtreedt. Ook moet het bedrijf alle documenten van 2018 en begin 2019 overhandigen aan de omgevingsdiensten.
Het bedrijf - dat na die periode een nieuwe eigenaar kreeg - heeft zelf een extern onderzoeksbureau ingehuurd om de effecten voor het milieu in kaart te brengen.
De provincie zegt dat bij een eerste onderzoek is gebleken dat er geen direct gevaar voor de volksgezondheid is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!