Nieuws

Winterbanden blijven veelal op de plank liggen

winterbanden opslag
winterbanden opslag © Omroep Gelderland
WESTERVOORT - Winterbanden blijven op de plank en corona is daarvan de oorzaak. "Er worden inderdaad minder banden gewisseld," stelt eigenaar Henri van Essen van de gelijknamige bandenzaak. "Maar het weer speelt ook een rol, laat het maar sneeuwen."
Om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan, geldt nog steeds het advies minder te reizen. Sowieso laat een grote groep Nederlanders de auto staan door het thuiswerken. Dit merken ze ook bij de garages. "Banden worden soms niet vervangen. Winterbandensets blijven vaker liggen in de opslag", legt Van Essen uit. Ook de VACO, branchevereniging voor de banden- en wielenbranche merkt dat de winterband minder in trek is.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Winterbanden blijven veelal op de plank liggen

Autobanden slijten minder

"Een klant had sinds maart 5.000 kilometer gereden, dan slijten je banden ook minder" aldus Van Essen. "Dan kan je ook gewoon lekker doorrijden op de oude banden." Maar voegt hij toe: "Bij elektrische auto's slijten de banden dan wel weer sneller."

Strenge winter blijft nog uit

"De skivakanties gaan ook niet door, de winters zijn ook warmer. " Volgens Van Essen is hierdoor de winterband ook minder populair en gaat men liever voor de vierseizoenenband. Van Essen merkt ook dat autoleasemaatschappijen niet altijd meer een winterbandenwissel uit laten voeren. "Het scheelt ook tijd je hoeft bij vierseizoenenband niet meer je banden te wisselen."

Meer accu's

Een auto die lang stil staat wil soms niet starten. De accu is vaak de schuldige. "In de zomer was het opvallend druk met het vervangen van accu's'" vertelt De Jong. "Nu gaat dat ook weer komen, nu de temperatuur zakt."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!