Verdachte moord Naomi blijft voorlopig in de cel

ARNHEM - Gerrit H. heeft de Arnhemse Naomi met meerdere schoten vermoord op 24 augustus. Dat kwam dinsdag naar voren tijdens een eerste inleidende zitting aan de rechtbank in Arnhem. De 46-jarige Rhedenaar blijft vastzitten, in afwachting van een regiezitting en inhoudelijke behandeling van zijn zaak in 2021.

De man wordt ervan verdacht zijn vriendin in augustus te hebben gedood uit angst dat zij hun geheime relatie zou bekendmaken.

Naomi heeft geen schijn van kans gehad. Niets of niemand zou opgewassen zijn geweest tegen het vuurwapengeweld van de dader. Met meerdere schoten gericht op hoofd, hals en bovenlichaam doodde H. de 35-jarige vrouw uit de Arnhemse wijk Presikhaaf, zo zei de officier van justitie dinsdag.

Verdachte niet aanwezig

De verdachte was zelf niet in de rechtszaal. Wel waren vrienden en familie van zowel slachtoffer als verdachte aanwezig.

Het is nog de vraag of er een persoonlijkheidsonderzoek naar de verdachte zal worden uitgevoerd. De Rhedenaar en zijn advocaat zien dat niet zitten.

Als alles mee zit, wordt de zaak in april inhoudelijk behandeld. Ook H. en zijn advocaat hopen dat de zitting dan al kan plaatsvinden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GEMEENTE ARNHEM
Deel dit artikel: