Nieuws

Intercom stuk in Arnhemse flat: 'De huisarts kan ik niet binnen laten'

Bewoners van de flat aan het Salvatorplein.
Bewoners van de flat aan het Salvatorplein. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Door een defecte intercom bij een flat aan het Salvatorplein in Arnhem voelen ouderen zich onveilig. "Thuiszorgmedewerkers, ambulancebroeders, huisartsen, ze staan allemaal voor een dichte deur", vertelt Martin Meijer. "Een schande vind ik het. Al veertien dagen doen de bel en intercom het niet."
Volgens Martin Meijer en zijn vrouw Hennie sjokken nu de veelal oudere bewoners heen en weer om na een telefoontje de deur beneden open te doen. "Nu kan je de deur van de flat dus niet vanuit je eigen huis openen." Volgens de familie Meijer is de tocht naar beneden flinke opgave voor sommige hulpbehoevende ouderen in de flat.

'Straks gebeurt er iets en dan...'

Hennie zegt dat al twee keer een huisarts voor niks op de stoep stond. Ook de medewerkers van de thuiszorg ervaren problemen. Inmiddels worden sleutels verstrekt om het onderling op te lossen. "Maar hoelang gaat dit nog duren" vraagt Meijer zich af. "Straks gebeurt er iets en kan niemand naar binnen."

Tranen in de ogen

Met tranen in zijn ogen en een papier in de handen vertelt Meijer dat hij er verdrietig onder is. "Kijk deze bewoners, mensen die allemaal op leeftijd zijn. Afhankelijk zijn. Schande, schande." Ook de zoon van een 96-jarige bewoner is woest. "Mijn moeder moest naar het ziekenhuis en het duurde een kwartier om haar op te halen", zegt Jan Onderstal.
Bewoners zitten al dagenlang zonder bel en intercom.

Spoedreparatie blijft uit

Meerdere bewoners zochten contact met verhuurder Volkshuisvesting Arnhem om te vragen om reparatie van de intercom. "Dan zeggen ze dat ze het met spoed repareren. Maar dat het niet kan omdat een onderdeel nog niet is geleverd."

Brief naar bewoners

Een woordvoerder van Volkshuisvesting Arnhem bevestigt dit verhaal. "Wij betreuren dat dit gebeurt. Het klopt dat een onderdeel nog niet binnen is. Wij hopen deze week met spoed de intercom te kunnen repareren."
Volkshuisvesting Arnhem stuurt de bewoners een brief om ze zo op de hoogte te brengen van de reparatie. Ook wordt gekeken naar een attentie om het leed te verzachten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!