Nieuws

Vrijwilligersprijs voor schrijvers en bezorgers van 10.000 kaartjes in Heerde

Nel Bolkenbaas heeft net een kaart van de Schrijfclub ontvangen. Soms ontvangt ze er tien op een dag.
Nel Bolkenbaas heeft net een kaart van de Schrijfclub ontvangen. Soms ontvangt ze er tien op een dag. © Omroep Gelderland
HEERDE - De Schrijfclub van Heerde heeft maandagmiddag de lokale Vrijwilligersprijs uitgereikt gekregen. Het initiatief, dat sinds maart meer dan tienduizend kaarten verstuurde, kreeg een overweldigende meerderheid van de stemmen. Aan de prijs zijn een oorkonde, een penning en een geldbedrag verbonden.
De Vrijwilligersprijs wordt jaarlijks uitgereikt. Dit jaar mochten inwoners van Heerde voor het eerst stemmen op hun favoriet. De nominaties waren voor drie initiatieven die aan corona gerelateerd zijn.
De prijs ging dus naar de Schrijfclub van Heerde. Zo'n 30 vrijwilligers schrijven en bezorgen wekelijks meerdere kaartjes voor 180 mensen uit de regio, die verder weinig aanspraak hebben. De teller van het aantal geschreven kaartjes staat inmiddels ruim boven de tienduizend.
Een andere genomineerde was Jolanda Godvliet, die een bloemenactie opzette om overtollige bloemen van kwekers rond te brengen bij eenzame mensen, zorgmedewerkers en vrijwilligers.
Sanne van Asselt was de derde genomineerde. Zij bedacht 'Heerde Helpt', een website waar mensen hulp kunnen vragen en aanbieden. Gedurende de hele coronatijd plaatsen veel mensen initiatieven op die website.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!