Oudejaarsstunt? Zaltbommel mist standbeeld van Jip en Janneke

ZALTBOMMEL - Het standbeeld van Jip en Janneke is in de nacht van zondag op maandag verdwenen van zijn vaste plek op de Waalkade in Zaltbommel. De gemeente verdenkt een oudejaarsvereniging van diefstal.

Of en welke stappen de gemeente gaat nemen is nog niet bekend. Het vermoeden van een stunt komt door een achtergelaten briefje op de plek van het standbeeld.

‘Wij zijn even op bezoek, niet om de hoek, ga niet naar ons op zoek, voor je het weet staan we weer op de stoep', staat op het briefje geschreven, gevonden door een buurtbewoner.

Het achtergelaten briefje op de plek van het standbeeld Foto: Omroep Gelderland

Geboorteplaats

Zaltbommel is de geboorteplaats van illustratrice Fiep Westendorp, die de figuurtjes van Jip en Janneke voor het eerst tekende. Het beeld van de bekende tekenfiguren met hondje Takkie staat sinds 1992 in de Gelderse stad.

Westendorp en schrijfster van de Jip en Janneke verhalen Annie M.G. Schmidt hebben het beeld destijds onthuld.

Oudejaarsstunt

Het beeld van kunstenaar Ton Koops verdween in 2007 ook al een keer als oudejaarsstunt. Zaltbommel kreeg het toen na de jaarwisseling terug.

De lege sokkel waar het beeld op stond Foto: Omroep Gelderland

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ZALTBOMMEL GEMEENTE ZALTBOMMEL
Deel dit artikel: