Na beren en gluurpietjes nu op jacht naar sneeuwpoppen

CULEMBORG - Eerst was er de berenjacht. Daarna werden gluurpietjes op de ramen geplakt. En nu de Sint weg is, komt er een sneeuwpoppenspeurtocht. Een initiatief uit de Betuwe, waarbij kinderen kunnen speuren naar op de ramen geplakte sneeuwpoppen.

Het idee is simpel: knutsel een sneeuwpop en plak die op je raam. Als het aan initiatiefneemster Tiffany Severs ligt, komt heel Nederland vol te hangen met sneeuwpoppen. "Het is bedoeld om kinderen bezig te houden en niet meer binnen te laten zitten. Hiermee kunnen ze knutselen én bewegen in de frisse lucht. Dat is belangrijk."

Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.

Tot voor kort was de Culemborgse druk met gluurpietjes. Deze stickers werden onder andere gemaakt en verstuurd door Kelly de Mol uit Tiel, die nu een assortiment sneeuwpoppen paraat heeft. "Voor mensen die niet zo van knutselen houden. Of dat niet kunnen, zoals ouderen."

Tekst gaat verder onder de foto.

Sneeuwpop achter het raam Foto: Omroep Gelderland

Deze stickers zijn via Facebook te bestellen. Op de pagina Sneeuwpoppenjacht Nederland staan ook tips om een sneeuwpop te knutselen. "Met watten krijg je een fluffy effect", weet Severs. "Leuke muts op. En een sjaaltje."

Groter succes dan beren en gluurpietjes

De dames denken een nog groter succes te behalen dan de jacht naar beren en gluurpietjes. "We promoten veel op Facebook. En ook mondeling. Ik heb een eigen kinderopvang, dus dan gaat het snel rond", aldus De Mol.

Ook Severs werkt met kinderen. De sneeuwpoppenactie is haar laatste opdracht voor de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk. "Ik moest een kinderactiviteit organiseren. Gisteren heb ik mijn verslag ingeleverd. Ik hoop dat ik een goed cijfer krijg."

Digitale kaart

Op internet kunnen mensen hun route uitstippelen. Op een digitale kaart houden de dames de adressen bij waar sneeuwpoppen hangen. "Dat doen we handmatig. Dat is ontzettend veel werk. We zoeken nog iemand die ons kan helpen dat te automatiseren."

Tekst gaat verder onder de foto.

Kinderen speuren naar sneeuwpoppen Foto: Omroep Gelderland

Een helpende hand krijgen ze van de Culemborgse Tamara Yvel . Zij organiseert een kleurplatenactie. "Bij de gluurpietenactie waren we daarmee te laat begonnen. Kinderen kunnen leuke prijsjes winnen. Zoals een sneeuwpop met je eigen naam."

Carnavalspeurtocht

De Betuwenaren bruisen van de ideeën. Met carnaval willen ze een speurtocht organiseren zodat de kinderen toch verkleed kunnen. "Elke tijd van het jaar zijn er wel feestjes", zegt Yvel. "Wij gaan gewoon door."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: