Vitesse ziet koppositie door vingers glippen in Zwolle

Van Duinen schiet vanaf elf meter PEC op 2-1
Van Duinen schiet vanaf elf meter PEC op 2-1 © ANP
ZWOLLE - Het had een prachtige avond kunnen worden voor Vitesse. Na een nederlaag van Ajax lag de koppositie voor het grijpen, maar Vitesse ging in Zwolle zelf ook lelijk onderuit. Nadat Vitesse met tien man kwam te staan verloor het met 2-1.
Na wat speldenprikjes van PEC Zwolle kwam Vitesse op 1-0. Oussama Darfalou wist te scoren na een goede aanval over de linkerkant. Vitesse wist in het gevolg van de eerste helft niet meer te imponeren, Remko Pasveer voorkwam een gelijkmaker van PEC.
In de tweede helft stond de paal Vitesse tot twee keer toe in de weg. Na een uur veranderde alles voor de Arnhemmers. Idrissa Touré kon inrukken na een rode kaart. Hij stapte op de achillespees van Kenneth Paal, kreeg geel, maar kon na ingrijpen van de VAR alsnog inrukken. Een minuut later viel ook nog de 1-1, Jesper Drost tikte de bal binnen.
De deceptie werd compleet toen Mike van Duinen mocht aanleggen van elf meter en de 2-1 binnenschoot. Vitesse was - ondanks zeven minuten blessuretijd - niet bij machte om nog iets aan die achterstand te doen. Daardoor blijft de achterstand op Ajax wat 'ie was: twee punten.
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!