Nieuws

'Hoopvol', Openluchtmuseum na maand weer open

Bezoekers in het park.
Bezoekers in het park. Omroep Gelderland. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het Openluchtmuseum in Arnhem is na een maand dicht te zijn geweest, vanwege coronabeperkingen, zaterdag weer open gegaan voor bezoekers. En dat werd gevierd met de start van het winterseizoen.
"De komende zes weken zal het jaar niet goed maken, maar we zijn blij dat we weer open kunnen", volgens woordvoerder Udo Feitsma.
Volgens Feitsma is het nu meer een sprookjespark. "Dat komt door de verlichting, vuurplaatsen, wintermarkt en romantische verlichting. De wintermarkt is extra uitgebreid zodat de mogelijkheid om rond te lopen groter is en men niet te dicht op elkaar hoeft te zijn"
Bekijk de video. Daaronder gaat de tekst verder.
'Hoopvol', Openluchtmuseum na maand weer open

Minder bezoekers

Het museum heeft het afgelopen jaar geen schoolklassen en ook geen zakelijke klanten kunnen ontvangen. Hoewel het museum op verschillende plekken de mogelijkheid biedt om een broodje of koffie-to-go te nemen, mogen de bezoekers ook hun eigen etenswaren meenemen.
Volgens de woordvoerder heeft het museum afgelopen zomer redelijk gedraaid en werd er met tijdslots gewerkt. De komende winteropenstelling doen ze dat ook. Het museum is van 5 december tot en met 17 januari geopend.