Weer geen Bloesemtocht door corona

GELDERMALSEN - De Bloesemtocht in de Betuwe gaat ook volgend jaar niet door. Dat meldt de organisatie achter het wandelevenement. Corona gooit roet in het eten. Om die reden ging er ook dit jaar al een streep door de Bloesemtocht. De wandeltocht zou in 2021 op 17 april plaatsvinden.

Het bestuur van stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht vindt de onzekerheden rond de bestrijding van het coronavirus te groot. Dit betekent dat er ook de Bloesemrun niet doorgaat. Die stond de avond voor de tocht op de kalender.

Het kost maanden om dit grootste eendaagse wandelevenement en hardloopevenement voor te bereiden, meldt de stichting. Die zegt dat het 'reëel is om te verwachten dat er in april 2021 nog altijd coronamaatregelen zullen zijn'.

Zie ook: Bloesemtocht viert recordaantal deelnemers

Bestuursvoorzitter Hans van Kranenburg licht het besluit toe: "Het zijn nog steeds onzekere tijden waarin geen enkele organisatie plannen kan maken voor volgend jaar. Gezien deze onzekerheid hebben wij dus besloten om komende edities vroegtijdig te annuleren. Hierdoor weten wandelaars, hardlopers, vrijwilligers en sponsoren waar zij aan toe zijn. Wij willen en kunnen geen onnodige gezondheidsrisico's nemen."

De Bloesemtocht door de Betuwe zou voor de 28ste keer worden gehouden, de hardloopwedstrijd voor de 5e keer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: