Nieuws

Vitesse-icoon Kashia op zoek naar nieuwe club

Guram Kashia op de tribune bij Vitesse.
Guram Kashia op de tribune bij Vitesse. © ANP
SAN JOSE - Guram Kashia vertrekt bij San Jose Earthquakes. Het contract van het Vitesse-boegbeeld wordt niet verlengd. Ook landgenoot Valeri Qazaishvili, beter bekend als Vako, moet op zoek naar een nieuwe club.
Kashia maakte in de zomer van 2018 de overstap naar Amerika, nadat de Georgiër bij Vitesse was uitgegroeid tot een boegbeeld. Met de Arnhemmers won hij de beker, de eerste hoofdprijs in de geschiedenis van Vitesse.

Terug naar Europa

De 33-jarige centrale verdediger vertrekt uit Amerika nu San Jose Earthquakes de optie voor volgend seizoen, dat in maart begint, niet licht. Hij zegt weer terug te keren naar Europa, maar weet nog niet waar zijn toekomst ligt.
Kashia kwam in de Verenigde Staten tot 44 wedstrijden en wist één keer te scoren voor San Jose Earthquakes. Vako (27) speelde een jaar langer in Amerika en kwam in 99 wedstrijden tot 31 doelpunten. De twee grepen onlangs met Georgië net naast een ticket voor het komende EK.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!