Burgemeester Winterswijk zet bewoner uit huis na vondst 260 kilo zwaar vuurwerk

WINTERSWIJK - De bewoner van een woning in Winterswijk-Oost, waar eind oktober een grote partij illegaal vuurwerk werd gevonden, moet drie weken zijn huis uit. Dat heeft burgemeester Bengevoord de bewoner schriftelijk meegedeeld.

In de brief laat de burgemeester de bewoner weten dat zijn woning drie weken wordt gesloten. De Gemeentewet geeft burgemeesters de bevoegdheid om een woning te sluiten als de openbare orde en veiligheid in het geding zijn.

Na een anonieme tip trof de politie op 29 oktober in en om de woning een partij van 260 kilo illegaal, zeer zwaar vuurwerk aan. Als de partij explosieven tot ontploffing was gekomen waren volgens de politie alle woningen binnen een straal van 400 meter van de opslaglocatie getroffen door de impact van de explosie.

'Buurtgenoten in gevaar'

Met het sluiten van de woning voor een periode van drie weken wil de burgemeester een krachtig signaal afgeven dat het bezit van illegaal vuurwerk niet wordt getolereerd en zwaar wordt bestraft. “Wie met dergelijk zwaar vuurwerk zijn buurtgenoten in gevaar brengt, pakken we hard aan", zegt Bengevoord. "Behalve een aanhouding en een bekeuring, kun je dus ook tijdelijk uit je huis worden gezet.”

De bewoner heeft de mogelijkheid om bij de bestuursrechter een voorlopige voorziening aan te vragen tegen de huisuitzetting.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
WINTERSWIJK GEMEENTE WINTERSWIJK
Deel dit artikel: