Coronabonus van 250 euro voor ambtenaren Oost Gelre is 'totaal verkeerd signaal'

LICHTENVOORDE - De ambtenaren van Oost Gelre krijgen een eenmalige bonus van 250 euro voor hun 'improvisatievermogen en individuele flexibiliteit' in coronatijd. De lokale coalitiepartij VVD vindt de coronabonus 'ongepast' en neemt er afstand van.

De directie van de gemeente Oost Gelre heeft het initiatief genomen voor de eenmalige bonus voor de eigen medewerkers en wordt daarin ondersteund door het college van B en W. Dat staat in een brief van het college aan de gemeenteraad.

Toen ik het memo zag, werd ik woedend.

Het werk voor de ambtenaren veranderde 'ingrijpend', zo schrijft wethouder Karel Bonsen (VVD) namens het college. 'In een situatie waarin naast het reguliere werk ook een extra inspanning werd gevraagd om aandacht te hebben voor de maatschappelijke en economische effecten van de coronamaatregelen voor onze inwoners en bedrijven', aldus Bonsen in de brief.

De inzet en de betrokkenheid van de medewerkers mag volgens de directie en het college gewaardeerd worden met een eenmalige bonus van 250 euro. Tot ontzetting van de fractie van de lokale VVD. "Toen ik het memo zag, werd ik woedend. Hiermee geef je als gemeente een totaal verkeerd signaal af naar de samenleving", zegt fractievoorzitter Kees Porskamp van de VVD.

Water aan de lippen

"Heel Nederland werkt onder moeilijke omstandigheden, maar waar de medewerkers van Oost Gelre naast hun salaris de jaarlijkse cao-stijging krijgen en baanzekerheid hebben, worden elders loonoffers gevraagd of verliezen mensen hun baan", zo legt Porskamp de vinger op de zere plek. "Daarbij staat tal van ondernemers het water aan de lippen. Ik sprak er vanmiddag nog twee die het huilen nader stond dan het lachen. Dit valt niet uit te leggen."

De fractievoorzitter van de lokale VVD hoopt 'dat directie en college nog bij zinnen komen'. "Ik heb er begrip voor dat het thuiswerken zijn weerslag heeft, maar ze hebben niet zoals de zorgmedewerkers in de frontlinie gestaan om de coronacrisis te bestrijden. Het gaat niet om het bedrag, maar om het signaal. Dit is zó verkeerd."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
CORONA LICHTENVOORDE GEMEENTE OOST GELRE
Deel dit artikel: