Marcouch: 'Als horeca tegen de regels opengaat, zal ik handhaven'

ARNHEM - Mocht de horeca van plan zijn om toch open te gaan terwijl de regels dat nog niet toestaan, dan wordt er gehandhaafd. Dat zei burgemeester en veiligheidsregiovoorzitter Ahmed Marcouch vrijdag in De Week van Gelderland. Wel begrijpt hij 'de frustratie en pijn' van de ondernemers.

"Voor een deel hebben we er allemaal mee te maken, dat we dingen niet meer kunnen doen", ziet Marcouch. "De horeca is de plek waar wij elkaar ontmoeten. Waar we eigenlijk het leven vieren."

Bekijk hier de video. Tekst gaat daaronder verder.

De burgervader snapt de boosheid en behoefte aan perspectief van de kroegbazen. Maar de oproep van de lokale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland om op 17 januari open te gaan, ongeacht wat er in Den Haag besloten wordt, steunt Marcouch niet. "Dan gaan we zeker handhaven."

'Gaat om leven en dood'

"Ik begrijp de pijn, maar tegelijk was ik deze week in Rijnstate op bezoek. Daar ligt de IC gewoon helemaal vol", zag de Arnhemse burgemeester. "Het gaat om leven en dood. De horeca is volgens deskundigen wel een bron van die besmettingen. Daar hebben we met elkaar wel wat aan te doen."

Bekijk hier de rest van het interview bij De Week van Gelderland waarin Marcouch verder onder meer spreekt over het verbod op vuurwerk en carbidschieten, de rellen in de wijk Geitenkamp en huiselijk geweld.

Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: