Milan (11) blijft ouderen maar cadeautjes geven: 'Zo ben ik gewoon'

PUTTEN - Milan du Bois uit Putten verovert sinds de start van de coronacrisis de harten van zijn dorpsbewoners. Het 11-jarige jongetje heeft een zwak voor ouderen en doet graag wat voor hen. Tijdens de eerste lockdown deelde hij tulpen en koffie- en theepakketten uit. Vandaag zijn het chocoladeletters.

Het idee om weer eens wat te gaan doen ontstond eigenlijk direct na de vorige keer dat Milan wat aan ouderen heeft gegeven. "Zo ben ik gewoon", vertelt hij trots. "Ik wil hen graag verwennen."

En omdat het het Sinterklaas is, ligt het deze keer voor de hand chocoladeletters weg te geven. Milan kocht ze door donaties van bedrijven, vriendjes op school en andere geïnteresseerden. "Ik vind het leuk om wat voor anderen te doen. Vooral nu ouderen zo eenzaam zijn door corona."

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Geen vreemde meer

De verrassing van vandaag wordt goed ontvangen door bewoners van woonzorgcentrum De Schauw in Putten. Milan is ondertussen geen vreemde meer voor hen. "Het is toch geweldig dat hij zoiets doet?", zegt een bewoner lachend. Zelf glundert Milan ook van oor tot oor. "Hier doe ik het natuurlijk allemaal voor."

Naast bewoners van De Schauw, kunnen morgen ook mensen uit andere verzorgingstehuizen in Putten een cadeautje verwachten. En daarna met kerst nog een keer. "Maar wat ik dan ga doen, verklap ik nog niet", zegt Milan. "Dan is de verrassing leuker."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
PUTTEN GEMEENTE PUTTEN
Deel dit artikel: