Nog even geen surveillance in Edese relwijk

EDE - De surveillance in de wijk Veldhuizen in Ede, die onrust rondom de jaarwisseling moet voorkomen, gaat later van start dan gepland. Oorspronkelijk zou vrijdag de eerste groep vrijwilligers de wijk ingaan, maar omdat het nu rustig is wil de gemeente het rustig houden.

"Op dit moment is er geen aanleiding om het initiatief te starten", aldus de gemeente.

De rellen tijdens de vorige jaarwisseling waren de aanleiding om preventief te surveilleren. Toen ging het goed mis in de Edese wijk. Tientallen jongeren bekogelden elkaar en hulpverleners met vuurwerk en sloopten bushokjes en auto's. De gemeente en de diensten waren niet goed voorbereid op de vele relschoppende jongeren, bleek uit evaluatie.

Bekijk de reactie van de burgemeester op de jaarwisseling van 2019. De tekst gaat daaronder verder.

De gemeente gaf in maart al aan maatregelen te treffen. Er werd overwogen om camera's op te hangen en extra politie in te zetten.

Ook werd aangegeven dat de gemeente mogelijk strak zou inzetten op preventie door jongeren bijvoorbeeld te begeleiden en te coachen, mede middels surveillanceteams. Dit zou vrijdag van start gaan, maar wordt dus nog even uitgesteld.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
EDE GEMEENTE EDE
Deel dit artikel: