Jonge creatievelingen in Druten kunnen terecht bij Place2Do

DRUTEN - Het bestaande jongerencentrum Place2Be is uitgebreid met Place2Do. Dit is vooral bedoeld voor jongeren die zich verder willen ontwikkelen binnen de muziekbranche.

Tekst gaat verder onder de video.

Hoog bezoek

Niemand minder dan de Gelderse Commissaris van de koning John Berends opende Place2Do. “De tijd waarin we nu leven, met COVID-19 is het best wel lastig om openingen te doen. Maar op deze manier, klein gezelschap, voor een prachtige doelgroep, daarom dat ik dit gedaan heb,” vertelde Berends. De kersverse wethouder van Druten Gerard de Wildt en MeerVoorMekaar-directeur Annette Nijhuis waren ook aanwezig. 

Talenten ontwikkelen

Het doel van dit nieuwe Jongerencentrum is om jongeren een plek te geven waar ze hun talenten kunnen ontwikkelen. “We proberen een studio de realiseren waarmee jongeren bezig kunnen gaan met beats maken. Jonge bandjes een gelegenheid te geven om dit te gebruiken als oefenruimte. Zo kan iedereen zich samen ontwikkelen op het gebied van muziek.” Vertelt jongerenwerker Ronald van Goethem.

Place2Do zit in de kelder van zwembad De Gelenberg, in een ruimte die hiervoor niet werd gebruikt. Weliswaar is het vooral op muziek gericht, maar het is ook een ontmoetingsplek voor alle jongeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: