Nieuws

Okita en Bukusu in de basis bij NEC tegen Den Bosch

Kevin Bukusu keert terug in de basis bij NEC
Kevin Bukusu keert terug in de basis bij NEC © Broer van den Boom
NIJMEGEN - NEC speelt zondag uit tegen FC Den Bosch met twee andere spelers in de basis: Jonathan Okita en Kevin Bukusu staan aan de aftrap.
Voorin krijgt de weer fitte Jonathan Okita de voorkeur boven Terell Ondaan en centraal achterin start Kevin Bukusu in de basis in plaats van Syb van Ottele.
Joep van der Sluijs, die maandag als invaller voor de winnende treffer zorgde tegen MVV, begint weer op de bank. Er is weer een basisplek voor Ayman Sellouf.
NEC-speler Thomas Beekman op de tribune
NEC-speler Thomas Beekman op de tribune © Omroep Gelderland
Bij NEC ontbreekt Thomas Beekman in de selectie. De middenvelder liep vorig weekend op de training een knieblessure op die hem enkele weken aan de kant houdt. Mathias De Wolf traint deze week voor het eerst mee, maar de Belgische middenvelder is nog niet speelklaar.
Wisselvallig
NEC kan dichterbij de top sluipen door een zege. "Het doel is om bij die top te komen", weet trainer Rogier Meijer. "Maar we weten wat de kwaliteiten van Den Bosch zijn. Die hebben een lastige periode gehad met blessures en corona. Wij zijn nog wat wisselvallig, vooral in het balbezit-gedeelte. Dat is best lastig tegen ploegen die laag staan en heel compact spelen."
Lastige tegenstander
NEC heeft het de laatste jaren altijd lastig in Den Bosch. Vorig seizoen werd het op de valreep nog 2-2 en de seizoenen daarvoor werd verloren met 3-2 en 3-0. Bij FC Den Bosch speelt Frank Sturing, die daarvoor altijd voor NEC uitkwam.
Frank Sturing in zijn tijd bij NEC
Frank Sturing in zijn tijd bij NEC © Omroep Gelderland
Vermoedelijke opstelling:
Alblas; van Rooij, van Eijden, Bukusu, El Karouani; Tavsan, Vet, Bruijn, Sellouf; Janga, Okita.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!