Winterswijk loodst toeristische sector door de coronacrisis, korting op toeristenbelasting

WINTERSWIJK - Winterswijk trekt 151.000 euro uit om de toeristische sector door de coronacrisis te loodsen. De campings, Bed&Breakfast-accommodaties en groepsaccommodaties gaan fors minder toeristenbelasting betalen.

De campings dragen 50 procent minder af voor het aantal overnachtingen en dat geldt ook voor de uitbaters van een Bed&Breakfast. De eigenaren van een groepsaccommodatie gaan 95 procent minder betalen voor het aantal overnachtingen.

"De toeristische sector heeft het moeilijk, ze hebben afgelopen jaar minder overnachtingen gehad en het aantal boekingen voor komend jaar blijft vooralsnog ook achter", verklaarde wethouder Inge Klein Gunnewiek donderdagavond tijdens de raadscommissievergadering.

Iets terugdoen

De verwachting is dat er dit jaar 317.000 euro aan toeristenbelasting minder binnenkomt dan begroot in Winterswijk. Het Rijk komt met een tegemoetkoming van 166.000 euro en Winterswijk wil het gat compenseren met 151.000 euro uit het crisis- en herstelbudget voor de coronacrisis.

"We hebben jaren geprofiteerd van de toeristensector en we kunnen iets voor ze terugdoen nu de sector het moeilijk heeft in deze tijd. Bovendien komt er ook een compensatie van het Rijk", zo verwoordde fractievoorzitter Gert Jan te Gronde het standpunt van het merendeel van de fracties. Alleen CDA en Voor Winterswijk hadden nog bedenkingen, maar gingen ook akkoord.

Afvaardiging

De gemeente heeft overleg gehad met een afvaardiging van de toeristische sector in Winterswijk en in gezamenlijkheid is er tot dit voorstel gekomen. De toeristische sector heeft dan ook ingestemd met het voorstel, dat in de gemeenteraad nu alleen nog een formele klap met de hamer hoeft te krijgen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
WINTERSWIJK GEMEENTE WINTERSWIJK
Deel dit artikel: