Treinen rond Arnhem, Nijmegen en Zutphen weer op gang

ARNHEM - Door een storing in het systeem van de verkeersleidingspost van ProRail reden er donderdagavond anderhalf uur lang geen treinen rond Arnhem, Nijmegen en Zutphen. Dat meldde het spoorbedrijf. De problemen begonnen rond 18.00 uur en waren rond 19.30 opgelost.

De NS sprak van een grote sein- en wisselstoring. Door de problemen konden ook op andere trajecten treinen uitvallen. Verder waarschuwde het spoorbedrijf dat het niet mogelijk was alternatief vervoer in te zetten, zoals bijvoorbeeld bussen. Overigens zette busbedrijf Arriva wél bussen in om mensen te vervoeren.

Advies aan reizigers

Reizigers die al onderweg waren, kregen het advies de reisplanner goed in de gaten te houden. Reizigers die nog moesten vertrekken voor hun treinreis, kregen het advies die reis uit te stellen.

De eerste treinen gingen even na 19.30 uur weer op pad. De NS meldt dat het even kan duren voordat het treinverkeer weer normaal is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ARNHEM GEMEENTE ARNHEM
Deel dit artikel: