Nieuws

In Noord- en Oost-Gelderland gingen meeste scholen dicht om corona

Noord- en Oost Gelderland was de regio met de meeste gesloten middelbare scholen
Noord- en Oost Gelderland was de regio met de meeste gesloten middelbare scholen © ANP
WARNSVELD - GGD'en hebben vorige maand 25 middelbare en 28 basisscholen tijdelijk gesloten om corona. In Noord- en Oost Gelderland gingen relatief de meeste middelbare scholen dicht van Nederland.
Daar sloot 4,5 procent van de middelbare scholen. Vier van de vijf regio’s waar het aantal sluitingen percentueel het grootst is, liggen in het oosten van het land.
Dat bericht het ministerie van Onderwijs donderdagmiddag. De gesloten schoollocaties bleven gemiddeld vijf dagen dicht. Landelijk ging het om 1,5 procent van de middelbare scholen (1653 vestigingen) en 0,4 procent van de basisscholen (ruim 6500 vestigingen). De meeste basisscholen werden gesloten in Rotterdam Rijnmond (1,5 procent) en Midden- en West Brabant (1,2 procent).
Minister Slob: “Het is ontzettend vervelend als een school de deuren moet sluiten vanwege corona-besmettingen, maar gelukkig gebeurde dat in november niet vaak. Ik roep scholen die dat nog niet doen op ook afstandsonderwijs te geven bij bijvoorbeeld lesuitval vanwege corona. Ik ben trots op al die scholen die keihard werken om goed onderwijs te geven. Ook op afstand als de school fysiek dicht moet.”

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!