Buurtbus rijdt in januari weer door Achterhoek

DOETINCHEM - De buurtbussen in de Achterhoek gaan volgend jaar vanaf 4 januari weer de weg op. Door de coronacrisis stonden de bussen al vanaf halverwege maart stil omdat de voertuigen moesten worden aangepast.

“De buurtbussen worden nu opgebouwd, waarna ze begin januari de weg op kunnen”, vertelt een woordvoerder namens Arriva. Uit onderzoek van onderzoeksorganisatie TNO bleek dat er veel aanpassingen aan de voertuigen moesten worden gedaan om veilig te kunnen vervoeren in coronatijd. “De buurtbussen worden uitgerust met een kuchscherm, en met een extra dakventilator voor luchtafvoer." Ook wordt er een actieve filterunit geplaatst, die ook in vliegtuigen en ambulances aanwezig zijn.

Alle wijzigingen aan de buurtbussen zijn in begin januari doorgevoerd, waardoor de 28 buurtbussen in de Achterhoek vanaf dan weer veilig de weg op kunnen gaan. De buurtbuschauffeurs gaven in augustus al aan de hoop te hebben dat ze snel weer de weg op konden gaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
REGIO8 DOETINCHEM GEMEENTE DOETINCHEM
Deel dit artikel: