Vijf mannen de cel in voor rol bij groot drugslab in Zevenaar

ZEVENAAR - Vijf Tilburgers zijn donderdag veroordeeld tot celstraf voor hun rol bij een drugslab in Zevenaar. Twee van hen waren ook betrokken bij de productie van drugs op andere locaties en verdwijnen zelfs voor tien jaar achter de tralies.

In april vorig jaar werd in een loods aan de Doesburgseweg in Zevenaar een drugslab gevonden. In de loods werden grondstoffen voor synthetische drugs gevonden. Drie mannen die enkel bij dit lab betrokken waren zijn veroordeeld tot 18, 20 en 36 maanden celstraf. De politie wist destijds bij de inval direct al drie mannen op te pakken. Of dit hetzelfde drietal betreft, is niet bekend.

De rechtbank haalde vooral uit naar de twee mannen die in alle drie de drugslabs hebben gewerkt: "Het maakt hen kennelijk niet uit dat hun product de gezondheid van gebruikers aantast of dat het milieu door de door hen geloosde afvalstoffen ernstige schade wordt toegebracht."

Eerder veroordeelde de rechtbank de mannen al die hun loodsen verhuurden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ZEVENAAR GEMEENTE ZEVENAAR
Deel dit artikel: