Arriva voert een nieuwe dienstregeling in

Arriva start op 13 december met de nieuwe dienstregeling in Gelderland. Dit betekent voor de Achterhoek dat op verschillende trajecten de reistijden worden verkort en de bussen beter aansluiten op de treinen.

Zoals elk jaar past Arriva haar dienstregeling aan op de reispatronen van het afgelopen jaar. Arriva geeft aan dat zij dit jaar een duidelijke veranderingen van reisgedrag hebben waargenomen: "Mensen hebben meer vanuit huis gewerkt, onderwijs is voornamelijk op afstand gegeven en scholen hebben de lestijden verspreid." Dit heeft ervoor gezorgd dat in 2020 minder reizigers gebruik hebben gemaakt van het openbaar vervoer. De veranderde dienstregeling in Gelderland gaat vanaf 13 december in en bevat vooral verschillende aanpassingen en optimalisaties van de buslijnen.

Onder andere op het traject Apeldoorn-Zutphen-Winterswijk zijn reizigers in het weekend een half uur sneller vanuit de Achterhoek naar de Randstad door inzet van sneltreinen. Ook de reistijd van buslijn 24, die vanuit 's-Heerenberg naar Doetinchem rijdt, wordt verkort door aanpassing van de route.


💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
REGIO8
Deel dit artikel: