Nieuws

Winkel wil weer open na verwoestende plofkraak

Omroep Gelderland © Omroep Gelderland
WESTERVOORT - Vrijdag wil het echtpaar Yauno weer open. Dat is ambitieus, want door een plofkraak is de gevel uit hun delicatessenzaak in Westervoort geslagen en veranderde hun winkel in een ravage.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Winkel wil weer open na verwoestende plofkraak
Ze hebben niets kunnen buitmaken, de drie plofkrakers die zondagnacht een pinautomaat opbliezen bij de Jumbo aan de Broeklanden. Maar de schade is door de zware explosieven enorm. Vooral bij de naastgelegen delicatessenzaak van het echtpaar Firas en Youssra Yauno.

'Alles lag door elkaar'

"Het was echt verschrikkelijk", verklaart Youssra. "Alles lag door elkaar. Alle potten waren kapot." Sindsdien zijn vrienden en familie bezig om de rommel op te ruimen en de winkel weer schoon te maken.
Een tijdelijke houten gevel houdt de ergste kou buiten. De grill zorgt voor een beetje warmte. Firas Yauno houdt de moed erin. "Het is triest, maar ik kan beter niet verdrietig zijn. Ik ga gewoon door."

Grote woorden

Het echtpaar probeert vrijdag open te gaan. "Grote woorden, maar ik ga het doen", aldus Firas. Youssra springt haar man bij: "Op de verzekering gaan we niet wachten, moet ik eerlijk zeggen. Dat duurt te lang allemaal."
Het echtpaar kreeg na de plofkraak veel steunbetuigingen van de inwoners van Westervoort. "Ik had niet verwacht dat er zoveel lieve mensen om ons heen waren." Youssra wil iedereen bedanken die hen een hart onder de riem heeft gestoken. "Daar word ik wel een beetje emotioneel van."

Zie ook: