Nieuws

Woningwens in vervulling voor Stroombroek

Woningwens in vervulling voor Stroombroek
Woningwens in vervulling voor Stroombroek © Landal Stroombroek
BRAAMT - Vakantiepark Landal Stroombroek in Braamt wil 21 nieuwe recreatiewoningen bouwen voor groepen van acht tot zestien personen. Montferland gaat in principe akkoord met het voorstel, waardoor de langgekoesterde wens van het bungalowpark in vervulling lijkt te gaan.
Het traject tot uitbreiding met de 21 woningen was lang en moeizaam, maar lijkt nu eindelijk door te gaan. Met de realisatie van de zogenoemde drie-generatiebungalows is de verwachting dat het vakantiepark meer bezoekers trekt op zowel het park, als in de sauna en het restaurant. De uitbreiding zou niet alleen goed nieuws zijn voor het vakantiepark zelf. Door de plannen voor uitbreiding zouden ook de ondernemers uit de regio profiteren van de nieuwe woningen en het nieuwe publiek dat wordt aangetrokken. Landal Stroombroek wil het nieuws bevestigen nog ontkennen.
Ook de gemeente staat positief tegenover de realisatie van de grotere vakantiebungalows: “De uitbreiding zal voorzien in een kwaliteitsverbetering van zowel het bestaande bungalowpark als het toeristische product in Montferland”, zo valt in een rapport te lezen. De gemeente richt zich de komende jaren op de ontwikkeling van de vrijetijdsbesteding om zo meer dagrecreanten naar de gemeente te trekken. Stroombroek is daarbij één van de belangrijkste pijlers. Hoewel dit niet direct hun doel is, is het een mooie bijkomstigheid, zo stelt Landal.
Bezwaren van buurtbewoners
Inmiddels zijn de eerste huizen in de verkoop gegaan voor huidige woningeigenaren op het park, waarna ook andere belangstellenden in aanmerking komen. Ook vanuit Braamt zelf is al interesse getoond, al dienden direct omwonenden al eerder een klacht in tegen de uitbreiding van het park. Zij hebben de gemeente aangegeven zeker bezwaar te hebben als het park wordt vergroot.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!