Politie schiet op man die brandbommen gooit bij oud bejaardentehuis in Rheden

RHEDEN - Een arrestatieteam heeft dinsdagochtend in Rheden geschoten op een man die brandbommen gooide naar de politie en een deurwaarder. De verdachte is aangehouden en met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een lid van het arrestatieteam raakte gewond.

De politie kwam rond 09.00 uur in actie na een melding van een deurwaarder, die met een ontruimingsbevel langsging bij het voormalige bejaardentehuis Rhederhof aan de Snippendaalseweg. Omdat de verdachte brandbommen gooide, werd ook een arrestatieteam en de brandweer opgeroepen.

Bekijk de beelden. De tekst gaat daaronder verder.

De verdachte is na verzet aangehouden door het arrestatieteam. Het is niet bekend hoe hij eraan toe is. Een woordvoerder van de politie kan nog niet zeggen of de verdachte geraakt is door een kogel. De rijksrecherche is opgeroepen om onderzoek te doen.

Gijzeling

De agent raakte volgens een videocorrespondent gewond aan zijn arm, maar ook daar kan een woordvoerder van de politie nog niets over zeggen.

Het voormalige bejaardentehuis Rhederhof staat er al jaren vervallen bij. Er zijn plannen om het gebouw te vervangen door nieuwe zorgappartementen. De politie gebruikte het lege verzorgingstehuis vorig jaar nog om een gijzeling te oefenen.

Het arrestatieteam in Rheden. Foto: Dennis van Bemmel/Persbureau Heitink

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
RHEDEN GEMEENTE RHEDEN
Deel dit artikel: