Nieuws

Eerste graf op veteranenbegraafplaats in Loenen is voor drager Willems-Orde

De koning bij de opening in Loenen
De koning bij de opening in Loenen © Omroep Gelderland
LOENEN - De nieuwe Nationale Veteranenbegraafplaats in Loenen heeft dinsdagmiddag de eerste begrafenis. De urn van luitenant-kolonel Tivadar Spier, die in 2010 overleed, wordt bijgezet in een graf naast het Nationale Ereveld.
Een aantal militaire hoogwaardigheidsbekleders is bij de ceremonie in Loenen aanwezig. Ook de as van Spiers echtgenote wordt dinsdag bijgezet. Tivadar Spier was een onderscheiden militair, met veel ervaring in het veld. De veteraan kreeg op 12 juli 1955 de Militaire Willems-Orde voor zijn werk als commandant tijdens de politionele acties in voormalig Nederlands-Indië.
Koning Willem-Alexander opende afgelopen donderdag de Nationale Veteranenbegraafplaats. Een eigen begraafplaats was al vele jaren een wens onder de ruim 115.000 veteranen van alle krijgsonderdelen in Nederland. Onderzoek van het Veteraneninstituut heeft aangetoond dat veel veteranen het liefst bij hun strijdmakkers begraven willen worden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!