Geen verscherpt toezicht meer voor verpleeghuis

MALDEN - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft het verscherpte toezicht op zorgcentrum Malderburch in Malden opgeheven. De instelling voldoet overigens nog niet aan alle geldende normen voor het leveren van veilige zorg.

Het zorgcentrum werd augustus vorig jaar onder verscherpt toezicht gesteld, omdat de inspectie constateerde dat bewoners risico's lopen omdat de zorg niet voldoet aan de eisen.

Voldoet nog niet

Een jaar later voldoet Malderburch nog steeds niet aan vier van de vijf getoetste normen. Maar de inspectie concludeert wel dat er op alle punten vooruitgang wordt geboekt.

Dat de vereiste verbeteringen niet binnen de gestelde termijn zijn afgerond, komt volgens de inspectie deels doordat de coronacrisis er ineens bij kwam en veel tijd en energie kostte. Daardoor gingen geplande scholingen niet door en zijn medicatiebeoordelingen later van start gegaan.

Voldoende vertrouwen

De inspectie stelt dat er voldoende vertrouwen is dat de verbeteringen doorzetten. De raad van toezicht heeft volgens de toezichthouder haar verantwoordelijkheid genomen door de inspectie al voor het inspectiebezoek duidelijk te maken dat zij nog niet tevreden is over de kwaliteitsverbetering van Malderburch.

Daarnaast is de bestuurder ontslagen en heeft haar vervanger de opdracht meegekregen om vooral te letten op kwaliteit en veiligheid en om ervoor te zorgen dat er zo snel mogelijk wordt voldaan aan alle normen.

In april van dit jaar werd het verscherpte toezicht nog met een half jaar verlengd, omdat de inspectie onvoldoende vertrouwen had in de aanpak in Malden. De deskundigheid van personeel bleek onvoldoende en er werd te weinig gestuurd op kwaliteit, veiligheid en medicatieveiligheid.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
ZORG ZORG - OUDERENZORG MALDEN GEMEENTE HEUMEN
Deel dit artikel: