Ook moeten krabben? Voor het eerst in maanden zo koud 's nachts

HUPSEL - Heb jij vanmorgen ook met je krabber in de handen gestaan? Dat is niet gek, voor het eerst sinds maart heeft het namelijk weer matig gevroren in ons land. En in Gelderland zakte de temperatuur onder de -5 graden, zo meldt Weerplaza.

De laatste keer dat het in Nederland ergens meer dan 5 graden vroor, was precies acht maanden geleden. In het Achterhoekse Hupsel werd het toen -6,6 graden. Daar werd het vannacht -6,2 graden. Op het station in Deelen werd vannacht -5,4 graden gemeten. In de hele provincie was het dus best fris.

Ab Donker maakte deze foto's vanmorgen tijdens het krabben. Foto: Ab Donker

Het is overigens niet gek dat het nu begint te vriezen, normaal gesproken begint het op 1 december voor het eerst in het seizoen matig te vriezen. De meest vroege datum dat het ergens in het land tot matige vorst kwam, was 7 oktober 1912. In Winterswijk werd het die dag -5,7 graden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Heeft u zelf ook een mooie foto gemaakt tijdens het krabben? Of een filmpje? Stuur dat dan gerust toe naar omroep@gld.nl, of ons WhatsApp-nummer.
Meer over dit onderwerp:
HUPSEL GEMEENTE BERKELLAND
Deel dit artikel: