Ravage na plofkraak in Westervoort: 'Alles is kapot'

WESTERVOORT - Een plofkraak op een pinautomaat aan de Broeklanden in Westervoort heeft in de nacht van zondag op maandag een gigantische ravage aangericht. De omgeving is afgezet voor onderzoek en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is ingeschakeld.

De ontploffing vond even na 02.30 uur plaats. Op een foto is te zien dat de pui, waar de geldautomaat aan bevestigd was, volledig is weggeslagen. Of er ook iets is buitgemaakt, is nog niet duidelijk. Volgens de politie zijn drie daders op een scooter gevlucht en zijn er aanwijzingen dat zeker één van hen gewond zou zijn geraakt. Het is onduidelijk of er mensen in de aangrenzende panden aanwezig waren toen de explosie plaatsvond. De kracht van de explosie was volgens de politie zo groot dat tientallen meters verderop het glas uit een voordeur aan diggelen ging.

Tekst gaat verder na de video:

'Alles is kapot'

De eigenaar van de delicatessewinkel snelde naar de winkel toen hij hoorde van de explosie. "Alles is kapot, mijn hele winkel staat op de kop", zegt Firas Yauno hoorbaar aangeslagen. Hij heeft nog geen idee wanneer hij de schade echt kan opnemen. "Ze doen eerst nog onderzoek, kijken of alles veilig is, dan mag ik pas verder kijken." Het treft de ondernemer hard. "Ik probeer de winkel met al mijn centjes mooi te maken, en dan gebeurt dit."

Op Instagram zegt de politie: "Triest om te zien dat deze ondernemers de dupe zijn van dit tuig."

Eerder dit jaar was de pinautomaat die wordt gedeeld tussen de Jumbo supermarkt en de delicatessewinkel ook al doelwit van een plofkraak. Het explosief dat toen bevestigd was, ging alleen niet af. De EOD kon het explosief veilig verwijderen.

Bekijk hieronder de reportage van destijds

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: