Sinterklaas brengt zichzelf maar moeilijk aan de man

APELDOORN - Door de coronamaatregelen hebben huursinterklazen het rustiger dan andere jaren. Vooral Sinterklaas zelf gaat dit jaar minder op pad.

Sinterklaasverhuur Apeldoorn merkt dat dit jaar bedrijven en scholen wegvallen als potentiële klanten van sinterklaas. André de Heij wijst als reden daarvoor naar de coronamaatregelen. "Je mag niet met grote groepen bij elkaar komen, wat natuurlijk begrijpelijk is."

De sinterklaasleverancier uit Apeldoorn merkt daarnaast dat vooral Sinterklaas zelf nauwelijks gevraagd wordt. Dat komt door de verhaallijn van het sinterklaasjournaal, waarbij Sinterklaas vanuit huis werkt.

Niet bij huizen naar binnen

De gang van zaken in Apeldoorn wordt bevestigd bij een korte rondgang langs andere sinterklaas- en pietenverhuurbedrijven. Daarbij blijkt ook dat bij alle bedrijven de pieten hun pepernoten in plastic verpakt rondstrooien en over het algemeen niet naar binnen gaan bij een huisbezoek.

De Apeldoornse pieten werken nog steeds gemiddeld vijf huizen per dag af. Daarbij blijven ze sowieso voor de deur staan. "Zodat het niet meetelt voor de bezoeken aan het huishouden. Zodat opa en oma ook gewoon nog langs kunnen komen, want dat hoort bij het sinterklaasfeest."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
APELDOORN GEMEENTE APELDOORN
Deel dit artikel: