Op deze peperdure pepernoot zit bladgoud

HARDERWIJK - Bij het Sinterklaasfeest horen pepernoten. Wie is er niet dol op? Echte liefhebbers kunnen nu de duurste pepernoot ter wereld kopen: Een potje van 10 stuks kost 100 euro. De noot is dan ook gemaakt van exclusieve ingrediënten, waaronder bladgoud. En hij wordt gemaakt in Harderwijk.

Slechts 400 zijn er gemaakt. Van de meest exclusieve ingrediënten. Medewerker Gert-Jan Blom van koekjesproducent Van Delft in Harderwijk somt ze op: "Saffraan uit het Midden-Oosten, vanille uit Madagaskar, witte en zwarte truffel en uiteindelijk bladgoud. Daarmee is het 's werelds beste en mooiste noot ooit gemaakt."

Uitverkocht

De pepernoot is ook meteen de duurste ter wereld. Vanwege onder meer het bladgoud kost een doosje van 10 stuks 100 euro. Speciaal vanwege het 140-jarige jubileum van de Harderwijkse producent.

"Officieel komt ie vandaag pas online", legt directeur Oscar de Lange uit. "Maar we hebben nagenoeg alles al verkocht. Supergaaf. Binnen 24 uur hadden we alles al verkocht."

De directeur is zichtbaar trots. "Misschien moeten we volgend jaar maar weer zo'n actie doen."

Delicatesse

Niet alleen de ingrediënten zijn exclusief, de noot is ontwikkeld door een van de betere Nederlandse chefkoks met een Michelin-ster. Een echte delicatesse dus. Gewone stervelingen moeten het doen met de reguliere pepernoot. Tot slot helpt Van Delft-medewerker Blom nog even een misverstand uit de wereld: "Technisch gezien is het eigenlijk een kruidnoot. Maar we noemen hem pepernoot, want dat vinden we beter klinken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: