Apeldoorn neemt huisjesmelkers onder de loep

APELDOORN - Het college van Apeldoorn gaat onderzoeken of huisjesmelkers een groeiend probleem vormen in de gemeente en wat daartegen te doen is.

Een motie van zes raadspartijen werd donderdagavond aangenomen. Daarin wordt wethouder Nathan Stukker gevraagd of hij wil kijken naar de zogenoemde 'zelfbewoningsplicht' en de opkoopbescherming, om partijen die huizen opkopen en de huurprijs opdrijven tegen te gaan.

Wat kun je ertegen doen?

Wethouder Stukker zegt dat hij begin 2021 een onderzoek gedaan kan hebben, en wil dan in kaart hebben hoe groot het probleem is en op welke manieren (ook andere dan die in de motie staan) de gemeente hier iets tegen kan doen.

Op dit moment zijn huisjesmelkers in Apeldoorn nog geen groot probleem, de exacte omvang is onduidelijk. De indieners van de motie vrezen wel dat Randstedelijke taferelen langzaam richting het Oosten trekken en willen juist dat voorkomen, door nu een aantal maatregelen te nemen.

Als de diverse maatregelen die Apeldoorn kan nemen bekend zijn, beslist de gemeenteraad wat er gebeuren moet.

Lees ook: Gemeenten pakken huisjesmelkers aan: 'We willen Randstad-taferelen voorkomen'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Deel dit artikel: