Medewerker politie buiten functie na ernstig plichtsverzuim

ARNHEM - De politie Oost-Nederland heeft een medewerker buiten functie gesteld na ernstig plichtsverzuim. De agent wordt verdacht van computervredebreuk.

De man heeft mogelijk het politiesysteem misbruikt voor privédoeleinden. Het team VIK (Veiligheid, Integratie en Klachten) onderzoekt de zaak nu. In afwachting van de uitkomsten is de betreffende medewerker buiten functie gezet en heeft hij geen toegang meer tot de politiebureaus en systemen.

Niet voor het eerst

Ook in september werden er al twee medewerkers van de Gelderse eenheid buiten functie gesteld, beiden werden verdacht een strafbaar feit te hebben gepleegd.

Begin dit jaar, in maart, werd een medewerker geschorst voor betrokkenheid bij een geweldsdelict in privétijd. Tijdens het onderzoek werd er ook drugs gevonden. Een maand eerder werd een medewerker van het werk gehaald omdat hij in privétijd betrokken was bij een incident, waarbij zijn gedrag leidde tot escalatie van de situatie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
POLITIE ARNHEM GEMEENTE ARNHEM
Deel dit artikel: