Apeldoorn op de bres voor slachtoffers toeslagenaffaire

APELDOORN - Ouders die de dupe werden van de zogenoemde toeslagenaffaire van de Belastingdienst, krijgen 750 euro van het Rijk. In Apeldoorn zorgen ze ervoor dat de ouders dat geld ook echt mogen houden.

Een volwaardige kerstuitkering voor gedupeerde ouders heet het Apeldoornse SP-voorstel. Dat voorstel werd met nog negen partijen ingediend en is daarmee sowieso aangenomen.

'Geld op geen enkele manier verrekenen'

In de Tweede Kamer werd eerder een voorstel van de landelijke SP aangenomen, om de gedupeerde ouders 750 euro te geven in de komende weken.

Met de lokale motie roepen de politieke partijen het college van Apeldoorn op dit geld ook echt als compensatie te zien. Dat betekent dat het bedrag op geen enkele manier verrekend mag worden met de bijstandsuitkering of andere gemeentelijke uitkeringen.

Zeker 41 gedupeerden

In Apeldoorn wonen zeker minimaal 41 personen die zich als gedupeerde gemeld hebben bij de Belastingdienst vanwege de toeslagenaffaire, stellen de indieners van het voorstel.

Bij deze gedupeerden zouden onterecht toeslagen voor kinderopvang teruggevorderd zijn. Door die situatie zijn gezinnen mogelijk verder in de financiële problemen geraakt, doordat ze andere rekeningen ook niet meer konden betalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
APELDOORN GEMEENTE APELDOORN ECONOMIE POLITIEK
Deel dit artikel: