Man (24) uit Doetinchem vast voor gefilmde mishandeling van arbeidsmigrant

'S-HEERENBERG - De politie heeft een 24-jarige man uit Doetinchem aangehouden die een arbeidsmigrant in elkaar zou hebben geslagen. De mishandeling is te zien op een uitgelekte video, die begin deze maand rondging op internet.

Op de beelden zijn twee medewerkers van uitzendbureau Reyhan uit 's-Heerenberg te zien. De verdachte, een leidinggevende, slaat meerdere malen in op een arbeidsmigrant die in een stoel zit. Als het slachtoffer ineen duikt om de klappen te ontwijken, krijgt hij een schop tegen zijn hoofd.

Na het verschijnen van de video kreeg de politie meerdere meldingen binnen. Uit het onderzoek dat daarop werd gestart is onder meer gebleken dat de video vermoedelijk in Schijndel is opgenomen.

Ontslagen

Het uitzendbureau uit 's-Heerenberg zette de man na het uitlekken van de video al op straat. “De betrokken medewerker werkt overigens nog steeds bij ons en wordt momenteel door een externe deskundige begeleid”, stelde Reyhan, actief in de vleesbranche, eerder deze maand in een verklaring.

De Doetinchemmer zit nu vast op verdenking van poging tot zware mishandeling. Hij wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
Meer over dit onderwerp:
'S-HEERENBERG GEMEENTE MONTFERLAND
Deel dit artikel: